Kabinväska – Så väljer du rätt inför resan

För väldigt många resenärer är en kabinväska det självklara valet på de kortare resorna. En väska som lätt tas med i kabinen och som därmed gör att man slipper vänta på incheckat bagage när man kommer fram. Men det är skillnad på väska och väska.

Det första man bör tänka på är om väskan ska vara hård eller mjuk. De mjuka har två tydliga fördelar. För det första är de mer ”formbara” vilket gör att en halvfull väska kan tryckas ihop och ta mindre plats. För det andra har de betydligt fler fack på utsidan.

Däremot rekommenderas ändå inte dessa mjuka kabinväskor. De hårda väskorna har helt enkelt fler fördelar. Med en hård kabinväska skyddas innehållet mycket bättre än med ett mjukt tyg. Dessutom håller väska alltid formen. Detta oavsett hur mycket som packas. Väljer man en mjuk väska och packar den väldigt full kommer den att ”svälla” på mitten och därmed finns risken att man inte klarar av de mått som flygbolagen har.

Det andra man bör titta på är hjulen och stabiliteten. Två hjul gör att väskan alltid måste vinklas framåt när den ska dras. De övriga ”benen” är fasta och gör därmed att väskan står helt still när den står rakt upp. Med två hjul kan dessa även byggas in bättre än om det är fyra hjul. Ett bättre skydd skapar en väska som håller längre.

Med fyra hjul finns däremot fördelen att väskan kan skjutas framåt. Kan vara bra för de som inte alltid orkar dra.

Samtidigt får inte en kabinväska packas för tung eftersom den inte då får tas med som handbagage. Ska den ändå inte packas speciellt tung rekommenderas de med två hjul. De blir hållbarare och rejälare i konstruktionen.

Hållbarhet? – Hård kabinväska med två stora hjul

Funktion och hanterbarhet – Mjuk kabinväska med fyra mindre hjul (och många fack på yttersidan)

Både hårda och mjuka finns både med två och fyra hjul. Välj den som passar dig bäst på resan. Men tänk först och främst funktion och hållbarhet om du kan. Det brukar löna sig i längden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *