Rhodos ungdomshotell – Dessa rekommenderas

Att välja hotell inför en festresa är inte det enklaste, särskilt inte ifall man inte varit på resmålet tidigare. Hotellvalet är en viktig del ifall man vill ha en lyckad festresa eller studentresa till Rhodos. Att få ha hög musik, förfester på hotellrummet och att kunna ta med sig folk som inte bor på hotellet är några vanliga krav på ett ungdomshotell.

I denna artikel har vi listat Rhodos bästa ungdomshotell utifrån dessa kriterier samt hur populära dem är bland ungdomar och vilken prisklass hotellet har. Som ungdom vill man ju dessutom gärna få det så billigt som möjligt och en hög standard är inte alltid heller så viktigt eftersom man oftast bara sover och förfestar på hotellrummet.

Samtliga hotell som vi listar här ligger inom gångavstånd (max 10 minuter) från bargatan och stranden. Med andra ord, alla dessa hotell har bra läge för en festresa till Rhodos.

Nedan följer en lista med alla Rhodos ungdomshotell

Ungdomshotell

Alexia hotel

Ett nyrenoverat hotell med ett utmärkt läge precis i slutet av bargatan. Här har man krypavstånd hem från bargatan. Reglerna på detta hotell är ganska lättsamma och det går bra att ha förfest och att ta hem folk för det mesta.

Hög musikvolym är inget problem fram till klockan 12 och förfester är heller inget problem, så länge man håller liv i receptionen eller skriker ut från balkongen. Personalen på Alexia är vana vid ungdomar, så det räcker generellt att vara trevlig mot dem för att få en lyckad festresa på Alexia.

Ibland kan nattpersonalen dock vara kinkig med att låta en ta upp folk på rummet. Det har förekommit att nattvakten velat ha mutor (20 euro) för att låta dig ta upp personen på rummet. Men oftast går det bra ifall man går direkt upp för trappan.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Oftast inga problem, gå bara rakt upp för trappan.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Manousos City hotel

Manousos har de senaste åren förvandlats till Rhodos bästa och mest populära ungdomshotell. Varje vecka checkar hundratals skandinaviska ungdomar in på detta hotell för att njuta av en galen festresa på Rhodos. Manousos har pool och ligger precis på gatan bakom bargatan.

Standarden är fräsch och här är det inga problem att ha förfester eller att ta upp personer på rummet. Utanför hotellet finns dessutom stora soffgrupper med bord och här brukar man dra ihop ett stort gäng och köra gemensam förfest.

Det brukar finnas all-inclusive att välja, denna är helt okej, men inget särskilt. Dryck består av lokala öl och vinsorter eller billiga spritsorter av Tequila m.fl. Ibland är det väldigt billigt att välja all-inclusive och då kan det vara värt några extra hundralappar.

Är pengar inget problem så är det Manousos man ska välja, det finns en del billigare ungdomshotell på Rhodos, men detta är utan tvekan ungdomshotell nummer ett med flest partysugna ungdomar. Att ta upp personer på rummet är heller inga problem.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Gå bara upp för trappan direkt så är det inga problem.

Popularitet: Mycket populärt. Manousos är ett riktigt partyhotell.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Parthenon hotel Rhodos

Detta är Rhodos bästa budgetval när det gäller ungdomshotell. Parthenon är billigt och hyfsat fräscht. Läget är bra, men lite skymundan cirka 5 minuter från bargatan. Hotellet har ett litet poolområde och överlag har Parthenon allt som krävs för en lyckad festresa.

På den allmänna takterrassen är det dagliga förfester med alla som bor på hotellet. Dessa brukar vara ganska spårade och det brukar även komma ungdomar från andra hotell.

Hög volym och förfest på rummet är hur lugnt som helst. Lika så är det att ta upp någon på sitt rum. Skulle receptionen mot förmodan säga nej, så finns alltid plan B, gå in via poolområdet och ta hissen upp direkt till rummet.

Parthenon är ett partysäkert hotell med garanterade möjligheter att ta upp folk på rummet.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Säger personalen mot förmodan nej, gå in via poolområdet och ta hissen upp direkt till rummet.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Budget.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Mitsis hotel – Petit Palais

Ett stort och fräscht hotell som framförallt erbjuder all-inclusive. Hotellet ligger mellan den populära stranden Elli Beach och den skandinaviska bargatan. Maten är god på hotellet och de är generösa med alkohol, även om utbudet är något begränsat.

På hotellets baksida finns både en vanlig pool och en bubbelpool. Här kan man ligga på dagen och ta det lugnt med alkohol och förbereda sig inför kvällen.

Eftersom att hotellet är så pass stort har personalen egentligen ingen koll och det är alltid ljudnivå någonstans förutom mitt i natten. Därför är det heller inga problem att ta upp folk på rummet, eller att ha förfest eller att ha hög volym på musiken.

Kommer du hem med en tjej/kille som inte bor på hotellet, bete dig bara som vanligt och gå direkt upp för trappan.

Hög musik: Inga problem innan klockan 23
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Gå direkt upp för trappan så är det lugnt.

Popularitet: Mellan
Prisnivå: Ett lyxigare alternativ. Här finns ofta all-inclusive att välja för ett hyfsat billigt pris.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Hotel Europa Rhodos

Detta var och är fortfarande ett av Rhodos populäraste ungdomshotell, mycket tack vare sitt läge precis bredvid bargatan och sitt forna rykte om att vara ett partyhotell. Hotel Europa var tidigare ett av Europas absolut fetaste partyhotell för ungdomar, men efter ett par år tröttnade hotellet och man har nu jobbat hårt för att göra om hotellet till ett alternativ för äldre resenärer.

Därför är reglerna nu mycket stränga och man får varken ha hög volym eller förfester efter klockan 11. Att ta upp folk på rummet som inte bor på hotellet är väldigt svårt och man ska ha rejäl tur för att lyckas. Hotellpersonalen har stenkoll på vilka som bor på hotellet.

Det enda positiva som finns kvar är hotellets läge och poolområdet. Annars finns det mycket bättre ungdomshotell om man vill ha en lyckad festresa på Rhodos.

Hög musik: Inga problem innan klockan 22.
Förfest: Reglerna är numera stränga och det ska vara tyst senast 11, annars kan man bli utslängd från hotellet.
Ta upp folk på rummet: En snudd på omöjligt, det bästa tipset är att haffa någon som bor på hotellet, annars blir det svårt.

Popularitet: Fortfarande väldigt populärt.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Athena Hotel Rhodos

Ett fräscht och nyrenoverat hotell som ligger alldeles intill Manousos. Hotellet har dock en mycket lugnare profil än sitt grannhotell. Här bor heller inte så många ungdomar. Däremot är detta ett bra alternativ ifall man vill ha en fräsch standard nära bargatan.

Det är generellt inga problem att ha förfest på rummet så länge man inte har på allt för hög musik. Att ta upp folk på rummet brukar heller inte vara något problem. Gå bara raka vägen upp för trappan och vänta inte på hissen.

Hög musik: Oftast inga problem.
Förfest: Oftast inga problem.
Ta upp folk på rummet: Gå direkt upp för trappan och vänta inte på hissen.

Popularitet: Hyfsat, detta hotell är inte lika känt bland ungdomar och här checkar endast in ett 10-20 tal ungdomar i veckan.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Vassilia Hotel

Ett litet ungdomshotell som ligger på samma gata som Athena och Manousos. Rummen är även dem ganska små, men priserna är desto lägre och reglerna mindre. Här får man spela musik, ha förfest och det går bra att ta upp folk lite hur man vill så länge man är trevlig mot personalen.

Hotellet är ganska populärt bland skandinaviska workers från bargatan som återvänder till Rhodos på semester.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Gå bara rakt upp så går det bra.

Popularitet: Mellan.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Kahlua Hotel Apartments

En dold pärla tre gator bort från bargatan. Detta är det ultimata hotellet om man vill ha en galen festresa och vara den som styr upp förfester. Detta är ett lägenhetshotell utan reception och lägenheterna är stora, vilket innebär att man kan ha galna förfester med mycket folk. Här finns heller ingen som klagar på dig.

På natten är det lugnt och inga problem att sova. Hög volym, förfester och att ta upp folk på rummet är inga som helst problem.

Tänk på att detta ungdomshotell snabbt blir bokat och det finns bara ett par lägenheter att boka.

Hög musik: Inga problem
Förfest: Inga problem
Ta upp folk på rummet: Inga problem, ingen reception.

Popularitet: Här finns inte så många ungdomar, så dessa får man bjuda in själv.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Four Season Hotel Colorado

Ett ungdomshotell som ligger mitt på bargatan där man får spela hög musik, ha förfester och ta upp folk på sitt rum precis hur man vill och när man vill. Här finns egentligen ingen reception vid ingången, utan man går in via ett café som har öppet 24 timmar om dygnet.

Till detta hotell har man total frihet och krypavstånd hem. Det enda negativa med detta hotell är att det egentligen aldrig är tyst och att det inte är så stort och därför bor det heller inte så många ungdomar på detta hotell.

Hög musik: Fritt
Förfest: Fritt
Ta upp folk på rummet: Fritt

Popularitet: Hyfsat.
Prisnivå: Mellan.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Svea Hotel

Detta ungdomshotell på Rhodos drivs av en svensk från Gotland och är helt nyrenoverat. Man vill väl kanske inte profilera sig som ett ungdomshotell, men eftersom att ägaren umgås med skandinaver från bargatan så blir det så naturligt och i restaurangen nedanför hotellet är det många av dem som jobbar på bargatan som hänger.

Härifrån har man nära till allt och det är relativt fritt att ta upp folk på rummet och det finns inga särskilda regler om att ha förfest så länge man är trevlig och sköter sig.

Hög musik: Inga problem innan 11-12 på kvällen.
Förfest: Inga problem.
Ta upp folk på rummet: Inga problem.

Popularitet: Hotellet lanserades under säsong 2015.
Prisnivå: Budget.

Klicka här för att se bilder, tillgänglighet och aktuella priser

Andra ungdomshotell på Rhodos som kan vara värt att ta en titt på

La Vita.
Rhodos Beach.
Amalia Apartments.
Marie Hotel.
Ibiscus Hotel.
Pearl Hotel.
Mitsis Grand.
Hotel Esperia.

Dessa hotell är absolut inga bra ungdomshotell och bör undvikas med alla medel

Hotel Helena.
Kipriotis Hotel.
Cactus.
Hotel Africa.
Agla Hotel.
Venus Hotel.
Konstantin Hotel.

Tänk på att det i stort sett alltid är billigare att boka en resa på egen hand jämfört med att boka via ett charterbolag. Till Rhodos finns dessutom ett stort utbud av direktflyg från flera flygplatser i Sverige, bland annat från: Malmö, Stockholm, Göteborg, Luleå, Örebro, Karlstad m.fl.

Allra billigast brukar det vara från Skavsta med Ryanair, alternativt Norwegian som brukar börja sina flygningar till Rhodos från Sverige i juni månad.

Läs även denna reseguide om Rhodos

Har du frågor om ungdomshotell på Rhodos eller vill du veta mer? Tveka inte på att höra av dig. Vi hjälper dig gärna och vi har ständig kontakt med turister och skandinaver som jobbar på Rhodos som reseledare och på bargatan.

Vi ger dig alltid raka och ärliga svar och utgår alltid från dina önskemål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *