Saker att göra i Barcelona som turist

 

La Rambla

Även om denna boulevard är turistig, så är den fortfarande ett måste att besöka i Barcelona och en viktig del av staden. La Rambla sträcker sig hela från Placa de Catalunya till den majestätiska Columbusstatyn. Här är alltid liv och rörelse och det finns alltid något att göra. Men var vaksam på ficktjuvar.

Gotiska kvarteren (Barri Gòtic)

De gotiska kvarteren i Barcelona är utan tvekan ett av stadens charmigaste kvarter. Här väntar små gränder och torg med mysiga restauranger och caféer. En av höjdpunkterna är att flera av områdets byggnader har sina rötter från medeltiden där mycket har bevarats. I de gotiska kvarteren blandas det nya med det gamla och tillsammans bildas en härlig mix.

Upplev Gaudís fantastiska arkitektur

Gaudï är Barcelonas stora arkitekt som designat flera av stadens finaste och mest kända byggnader. Hans arkitektur är en typisk symbol för de många vackra byggnaderna som finns i Barcelona.

Nedan är en lista på några av hans mest kända verk:

  • La Sagrada Familia – Kanske Barcelonas mest kända landmärke, ett måste!
  • La Pedrera
  • Casa Batlló
  • Palau Güell
  • Casa Vicens

Parc Güell är en annan sevärdhet där man kombinerat en park och en konstutställning. Inne i parken kan man mot en avgift få se på Gaudís fantastiska mosaikskapelser. Boka gärna biljett i förväg, så slipper du långa köer. Vill man undvika mycket folk ska man gå hit på vardagar. Glöm inte att ta dig upp till toppen ifall du vill ha en vacker utsikt.

Dagstur till Montserrat

Utanför Barcelona ligger den vackra naturparken Montserrat. Här domineras landskapet av höga berg och branta raviner. Resan upp går via linbana och uppe på toppen väntar sedan ett museum, ett par butiker samt ett fint gammalt kloster. I klostret finns vackra målningar och skulpturer och en gammal hällristning som ska föreställa jungfru Maria tillsammans med Jesus. Utsikten från toppen är fantastisk och bara den i sig själv gör dagsturen till Montserrat väl värd att göra.

Fisk & Skaldjur

Glöm inte bort att äta fisk & skaldjur när du besöker Barcelona. Tack vare sitt läge nära havet så finns ett stort utbud av fisk och skaldjur. Många av stadens restauranger håller hög klass och tillagar maten med färska råvaror. Vill man ha ett säkert kort ska man bege sig till restaurangen Rias de Galicia.

Adress: Lleida, 7 i området Poble-sec.

Pintxos och Tapas

Man bör heller inte missa chansen att testa på några av världens bästa pintxos och tapasställen. I Barcelona finns det många restauranger som serverar god mat. Vill man ha ett säkert kort när det gäller Pintxos och Tapas ska man gå till Eskual Etxea.

Nattlivet

När mörkret faller är det möjligt att ge sig ut i Europas kanske bästa nattliv, ja, till och med världens bästa nattliv? Det hela är en smaksak, men Barcelona har iallafall ett väldigt hett nattliv där det finns något för alla oavsett ålder och musikstil.

Här finns också möjlighet att dricka goda drinker på en lounge, men också att gå på en nattklubb som stänger först efter att solen har gått upp.

Gran Teatre de Liceu

Är man intresserad av klassisk musik är ett besök på Gran Teatre de Liceu ett måste. Miljön är storslagen och här bjuds man på en fantastisk upplevelse i ett av Europas finaste musikhus.

Ta en promenad i Parc de la Ciutadella

Vill man koppla av en stund ska man gå till Parc de la Ciutadella. Atmosfären här är både lugn och harmonisk, parken ligger i Barcelonas medeltida centrum och är en härlig grön oas mitt i storstadslivet. Förutom lugn och ro, så kan man titta på vackra statyer och skulpturer samt se många unika och fina blommor och växter.

Montjuїc

Gillar man att vara ute i naturen eller att njuta av vackra utsikter ska man ta sig till Montjuïc, som ligger intill den centrala delen av Barcelona. Att ta sig hit gör man enklast via en linbana från Placa de Espanya.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *