Sevärdheter i Dubrovnik

Gamla stan

Den gamla stadsdelen i Dubrovnik är en viktig del av världsarvet och här får man chansen att promenera runt bland historiska gator och platser. Byggnaderna i gamla stan är både vackra och bjuder på en spännande historia. Detta är helt klart hjärtat i staden och det är också här man hittar flera stora affärer. Gamla stan är Dubrovniks bästa sevärdhet utan tvekan.

Dubrovniks ringmur

Dubrovniks ringmur är hela 2 kilometer lång och byggdes under 1400-talet som ett skydd mot externa attacker. Uppe på ringmuren kan man njuta av en spektakulär utsikt över hela Dubrovnik. Ett bra tips är dock att undvika att gå där mitt på dagen, dels för att det är väldigt varmt då, men också för att det är vid denna tidpunkt som flest personer besöker muren. Gå hellre dit på morgonen eller senare på eftermiddagen.

Linbanan Srđ i Dubrovnik

Ett annat sätt att uppleva och njuta av en härligt utsikt över staden är att åka med linbanan. Detta är en klassisk sevärdhet i Dubrovnik och hör nästan till som ett måste att göra.

Island of Lokrum

Denna vackra ö ligger ungefär 600 meter utanför Dubrovnik och hela ön är faktiskt ett naturreservat som bjuder på en genuin natur och fina badplatser samt gamla kloster. Det är också här som det sägs att självaste Richard Lejonhjärta gick på grund i samband med ett skeppsbrott som ägde rum år 1192.

D’Vino Wine Bar

Gillar du vin? Då ska du inte missa D’vino Wine Bar som ligger mitt i hjärtat av staden. För många kommer detta kanske som en överraskning, då Kroatien inte är vida kända för sina viner, men verkligheten berättar något helt annat och ett besök på D’vino Wine bar kommer att ändra din uppfattning om kroatiska viner för all framtid.

Klocktornet på Lužatorget

Klocktornet är en av Dubrovniks mest kända sevärdheter, som dessutom gör sig påmind om sin existens varje timme då de ikoniska bronsstatyerna slår på klockan. Klocktornet ligger på Luzatorget och är en sevärdhet man måste se när man åker till Dubrovnik.

Sankt Blasius kyrka

I den gamla stadsdelen hittar man denna fina lilla kyrka som är byggd i klassisk barockstil. Kyrkans historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet då den byggdes för att hedra Sankt Blasius (skyddshelgon).

Sponzapalatset

Ett vackert slott som ligger strax väster om det kända klocktornet. Detta palats är också en av de få historiska byggnader som inte strök med under den kraftiga jordbävningen 1667. Palatset är byggt i gotisk/renässansstil och har en historia som går tillbaka ända till 1500-talet.

Kanot / Kajakpaddling

Känner du för ett äventyr efter att ha varit på sightseeing och shopping? Då ska du bege dig ut med kanot eller kajak och ta chansen att uppleva Dubrovnik från havet.

Game of Thrones tour

Gillar du också serien Game of Thrones? Då är Dubrovnik en utmärkt plats för dig att få en ”verklig” upplevelse av serien. I staden finns nämligen flera platser som är kända från Game of Thrones.

Platser i Serien som ligger i Dubrovnik:

  • Kings Landing – Old Town of Dubrovnik
  • Magical city of Quarth – Rector’s Palace and Lokrum island views
  • Red Keep – St. Lawrences fortress
  • Tomb of the undying – Minceta Fortress

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *