Upplev Medelhavets sevärdheter på en resa till havs

Kan en kryssning vara det bästa sättet att utforska delar av Europa? Nedan kan du läsa mer om de mest attraktiva fördelarna med kryssningar vilka kanske hjälper dig att boka resan redan till sommaren? Bland annat kommer du att upptäcka att lyxkryssare numera är utrustade med lyxsviter, WiFi, flertal restauranter, spa/gym samt simbassänger. Vare sig du utforskar hamnar som de i Cadiz i Spanien, eller tar dig närmare de Egeiska öarna, så besöker du alltid dessa i lyx och elegans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Emilio J. Rodríguez PosadaCC BY-SA 2.5

Låt oss kika på varför just en kryssning kan bli roligare än en vanlig resa till Medelhavet.

Värde för pengarna

Kryssningspassagerare erbjuds ett brett utbud av destinationer i hela Medelhavsområdet. Från Barcelonas inspirerande arkitektur till de vackra öarna i Grekland finns ett otaliga platser att utforska – och många av kryssningsarrangörerna låter dig nu att besöka varje hamn om du så önskar under din resa.

Vid den här tiden på året erbjuds många typer av prisvärda kampanjer inklusive kabinuppgraderingar, inbyggda krediter och exklusiva specialpriser på många olika kryssningsresor.

Stress-Fritt resande

En av de mest tilltalande sakerna med en kryssning är att det inte finns anledning för oro vad gäller logistik under din resa. Det enda du behöver göra är att packa upp din väska och organisera din garderob i kabinen. Klappat och klart! Sen är det dags att upptäcka alla aktiviteter som erbjuds på kryssningen, från matutbud till aktiviteter för de yngre. Alla detaljer på din resa tas hand om av ett team av experter. Nuförtiden erbjuds till och med ”all inclusive” kryssningspaket vilka inkluderar alla dina flyg, hotellboende och ibland till och med drinkar. Vad kan göra din resa mer stressfri än detta?

porto_e_bacini_palermo_dallalto

Foto: Civa 61CC BY-SA 3.0

Medelhavskryssningar är avkopplande

Var noga med vilken researrangör du väljer så kan du slippa oroa dig över att behöva klä dig formellt på din kryssning i Medelhavet. Många leverantörer föredrar en avkopplande atmosfär med betoning på komfort. Om du känner dig bekvämare med något lite finare, funkar det bra det också. Missta inte en avslappnad atmosfär för stillasittande – kryssningar kan trots allt vara så aktiva som du önskar. Från sällskapsdans till dykning, dina dagar kan fyllas med roliga äventyr.

Resan till ”Midgård”

Romarna namngav Medelhavet vilket betyder ’mitten’ (medi-) och ’jorden’ (-terranean). Och det är på kusterna som du hittar ursprunget för västerländsk civilisation. Rikta seglet mot Pompeji i södra Italien för att utforska den perfekt bevarade bilden av den antika världen. Eller om din resa tar dig till Marocko istället, kan du där lära dig om de gamla morerna som styrde regionen i århundraden.

Kök från alla världens hörn

En medelhavskryssning ger dig möjligheten att smaka på autentiska maträtter från alla världens hörn. Från skaldjur i södra Frankrike till det rustika italienska köket som får det att vattnas i munnen. Fartygskockarna kommer dessutom att förbereda specialutvalda målrätter från hela världen vilka serveras på fartygets utspridda restauranger.

Lätt sätt att träffa andra

Vissa resetillfällen gör det inte särskilt lätt för dig att söka dig utanför din omedelbara bekantskapskrets, dock inte en kryssning. Idén med kryssningen är att det skall vara det perfekta stället för att träffa nya vänner samt även att lära känna sina nuvarande lite bättre! Om du bara vill spendera tid med familj och vänner, går det bra det också!

Foto fantasi

capri_coastline

Foto: Sean WilliamPublic Domain

Vare sig du kryssar förbi den spanska kusten eller seglar runt de grekiska öarna med alla dess gamla ruiner, erbjuder medelhavskryssningar oändliga möjligheter för fascinerande fotografering. Oavsett hur många gånger man än avnjutit solnedgången med kameran i hand sa tröttnar man aldrig på att se solens strålar leka med havets vågor.

Sysselsättning for vuxna

Kryssningar tenderar att marknadsföras mot en något äldre och mogen målgrupp. Om du letar efter en semesteranläggning utan en massa tjugoåringar, har du hamnat på rätt ställe. Dessa flytande städer bjuder på alla möjliga typer av aktiviteter med allt ifrån idrottsplatser, spabehandlingar, pool bio och spännande live-underhållning till konst- och hantverkskurser, yoga och casinon där du kan slappna av med att spela blackjack, spelautomater, roulette. Det senare spelet, som utvecklades under 1600-talet, är mycket populärt bland passagerare som vill pröva sin lycka och känna lite extra spänning under resan.

Lyxboende

Dagens moderna kryssningsfartyg erbjuder alla bekvämligheter du kan önska dig, precis som på ett lyxhotell. Förvänta dig sidenlakan, modern design, samt ett brett utbud av spa alternativ där du kan koppla av. De stora kryssningsleverantörerna är också mycket stolta över sin fantastiska service från deras vänliga, uppmärksamma och kunniga personal.

En enda besvikelse

Den enda besvikelsen med en kryssning i Medelhavet är när du lämnar fartyget i slutet av din resa! Se till att inte bli nedstämd, det finns ju alltid nästa år för fortsatt utforskning av olika hamnar och öar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *